Het cyclocrossseizoen zit er al een tijdje op. Als laatste wedstrijd heb ik het Nederlands Kampioenschap gereden in Surhuisterveen of all places! Het resultaat is al lang besproken en ik was redelijk tevreden met mijn 8e plek.

De dag erna heb ik lekker rustig aan gedaan; de profs in Surhuisterveen bewonderd vanaf de bank en een klein stukje samen met mijn vrouw (Roelien) gefietst. Niet te gek doen, want maandag zou ik een maximaaltest ondergaan in Apeldoorn.

Dat heb ik dit jaar laten doen bij SportmedX in Apeldoorn door Mannes Naeff, ook bekend als sportarts bij Sunweb Giant.

De test was super goed. Gezien mijn waardes kan ik nog mee in de categorie 30-39 jarigen. Super enthousiast als ik ben pak ik mijn Specialized Crux S-Works en trap hem door over de Apeldoornse bossen. Eenmaal in Hoenderloo aangekomen (compleet doorweekt) ben ik via de weg naar Apeldoorn gereden. Eenmaal thuis was ik zo doorweekt en afgekoeld dat ik mijzelf niet meer kon uitkleden.

Dit was natuurlijk uitermate dom. De griep had mij ondertussen ook gevonden! De dinsdag en woensdag nog een beetje aangemodderd in de winkel; moest ik donderdag toch in bed blijven liggen. Ongeveer anderhalve week heeft de griep mij in zijn greep gehad. Gelukkig heb ik geen koorts gehad, denk ik.

De training voor het nieuwe mountainbikeseizoen is natuurlijk alweer begonnen. Mijn nieuwe Specialized S-Works Epic in de Nederlandse vlag van stal gehaald en rustig tochtjes rijden. Een beetje op Zwift en wat core- en rekoefeningen doen.

Na enkele weken bleek in Apeldoorn een wintercompetitiewedstrijd georganiseerd te worden. Daar wilde ik natuurlijk wel aan meedoen. Een mooie technische ronde uitgezet op het terrein van de wielren- en mountainbikevereniging. Ik mocht daar 2e worden. Nee de conditie is nog niet top, maar dat kan natuurlijk ook niet zo vlak na het veldritseizoen.

Als training geloof ik heilig in veel kilometers maken op de racefiets. In een lage hartslag met veel omwentelingen! Daarnaast in het weekend lekker een trainingswedstrijd rijden, want deze zijn ondertussen ook al weer begonnen.

Vorig weekeinde dus gestart in Doetinchem. Zo’n man of 50 maakt daar zijn rondjes over het industrieterrein. Als snel blijkt dat ik nog helemaal niet klaar ben voor deze grappen. Ik heb moeite met versnellen en kan de snelheid nog niet aan. Ik moest 2 keer uit het peloton lossen. Wat deze wedstrijden leuk maakt is dat je altijd weer aan kunt haken. Ik heb overigens deze trainingswedstrijd niet uitgereden. Ik was er wel klaar mee, toch niet zo leuk dus.

Droge kleren aan en met ons vieren lekker in het zonnetje en de wind in de rug weer terug gereden naar Apeldoorn.

Oh, was de winter maar over!!