Mijn nieuwe S-Works Tarmac SL6

Bijzonder verwend was ik al met zijn voorganger de Tarmac SL5, in rijkwaliteiten en stijfheid een geweldige fiets. Maar sinds vorige week heb ik de beschikking over de nieuwe Tarmac SL6, en vanaf mijn eerste kilometer op deze fiets ben ik laaiend enthousiast over de kwaliteit hiervan. Ongelooflijk dat er nog zoveel verbetering mogelijk was ten opzichte van zijn voorganger.

Tijdens mijn eerste rit op deze fiets trap ik 84 km weg. De route gaat vanaf Raalte via de Lemelerberg, Luttenberg, Hellendoornse berg en Holterberg en via dezelfde heuvels ook weer terug. Wat mij direct opvalt als ik mijn woonwijk uitfiets, is de stijfheid bij het aanzetten na de bochten en het messcherpe stuurgedrag. Richting Lemelerveld trek ik nog wat sprints. Bij het aanzetten reageert de fiets heel direct, er gaat geen kracht verloren. Na de Luttenberg gaat mijn route verder over de slechte klinkerweg richting Hellendoorn. De fiets dendert hier overheen, schokken worden goed geabsorbeerd door voorvork en frame. Ongelooflijk dat zo’n stijf frame zo comfortabel rijdt.

Met plezier fiets ik over Hellendoornseberg en vervolgens over de Holterberg naar Holten. Vanaf daar gaat mijn route via de steile motieweg weer terug over dezelfde heuvels.

In alle opzichten blijkt deze fiets een absolute topper en weer beter dan zijn voorganger. Ik ben er bijzonder blij mee en kijk uit naar de eerste wedstrijden op deze fiets. Aan de fiets kan het opnieuw niet liggen.

Jos Wolfkamp is een van onze ambassadeurs en fervent wielrenner. Hij rijdt wedstrijden op de racefiets in de 50+ klasse.