Beoordeling 9.4 gebaseerd op 29 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist


Blog

Op onze blog pagina bloggen wij over zeer uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld wedstrijden die Gert heeft gereden, wat er allemaal gebeurt in de werkplaats tijdens een doodnormale werkdag, wat wij meemaken in het weekend etcetera.

Wekelijks vind je hier nieuwe blogs, geschreven door onze medewerkers.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

WERELDKAMPIOENSCHAP CROSS 55+ IN MOL

Vorig jaar haalde ik een bronzen medaille in Mol.

Eigenlijk had ik afgezworen om nogmaals naar Mol af te reizen. ( het WK is vanaf 2016 voor 3 jaar in Mol) In 2016 had ik zo vreselijk afgezien dat ik het niet zag zitten nogmaals af te reizen.

 

Maar.....

in de vorm zoals ik afgelopen seizoen was, wilde ik toch nog weer proberen. Vorig jaar stond ik mooi van voren in de startopstelling. Wie weet dit jaar wel weer. Kon ik een gat slaan en de rest in de achtervolging.

 

Ik moest nu echter op plek 29 opstellen en mijn grootste concurrenten stonden op de eerste rij.

Niet in paniek, schoot ik als een duiveltje door het veld en had na ongeveer 5 bochten de kop al te pakken. Met het enige verschil dat mijn concurrenten ook direct in mijn wiel zaten. Aangezien het lopen ( en dat moet daar in Mol regelmatig) niet mijn sterkste punt is werd het voor mij achtervolgen en dan weer het gat dichttrappen tot aan de loopstroken. Zo is een klein foutje snel gemaakt en zat er helaas niet meer in dan een 8e plek.

 

Ben tevreden met deze plaats op deze ronde. Er komen nog wel weer parcoursen waar ik beter uit de voeten kan dan in Mol.

 

14 januari 2018 is overigens het NK te Surhuisterveen. Dat is mijn volgende doel.

 

See you. 

Foto's Anneke van Asselt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEW SPECIALIZED CYCLOCROSS TIRES TEST 28-11-2017

Afgelopen zaterdag heb ik een presentatie meegemaakt van Specialized’s nieuwe veldritbanden. Samen met enkele collega's en journalisten werden wij uitgenodigd in Hamme (België) op het superprestige parcours, waar een dag later de profs hun wedstrijd reden.

Nadat wij ons in de Specialized tent gemeld hadden, werd de druk gelijk opgevoerd. Er zou ook een wedstrijd verreden worden en ik kreeg nummer 1 opgespeld. 

 

Nadat wij de gelegenheid hadden gekregen om de nieuwe Specialized Terra en Tracer cyclocross banden te bewonderen, zijn wij het parcours opgereden om deze te verkennen en de banden aan de tand te voelen. Omdat ik stiekem deze nieuwe tuben al enkele weken in mijn bezit had (en er al enkele keren mee had gereden) hoefde ik gelukkig niet te wisselen of te wennen. 

Op het gladde en natte parcours komt de Terra uitermate goed voor de dag. Ongekende grip en een lage rolweerstand (dit verwacht je niet wanneer je hoge noppen ziet). De speciale gripton compound maakt dat mogelijk.

Het wedstrijd veldrijden is eigenlijk maar een kleine sport; niet veel merken investeren in deze tuben en banden. Specialized heeft deze compound ook in hun weg- en mountainbikebanden verwerkt. De cross kon dus niet achterblijven. 

Erwin Vervecken (ex prof en 3 maal wereldkampioen veldrijden) kwam ons de kneepjes van het rijden op de gladde parcours even bijbrengen. Erwin was zeer verbaasd over de eigenschappen van de banden (en hij had niet eens tuben).

Een band voor elke cyclocrosser! 

 

Na de goed verzorgde lunch was het tijd voor een wedstrijd over 3 ronden. Een ‘le-Mans’ start zorgde ervoor dat ik als 1 van de laatsten mocht vertrekken. Het was fantastisch om tussen een gemêleerd gezelschap van journalisten, Specialized medewerkers en collega's op dit uitdagende rondje mee te mogen doen. De eersten waren reeds gevlogen en ik mocht in een sprint á deux met Rob Meeuwessen van het blad Fiets, via een fotofinish vechten voor de 3e en 4e plek. 

Na een heerlijke warme douche stond er een lekker warme pastatafel klaar. Aan niets kwamen wij te kort. Specialized heeft ons weer eens netjes in de watten gelegd. Niets dan lof. 

Volgens de productmanager die ons netjes uitlegde hoe Specialized tot deze ontwikkeling was gekomen, komt het er op neer dat bij het cyclocrossen straks tubeless banden gevuld met vloeibare latex de normaalste zaak van de wereld worden. Minder gewicht en een lagere rolweerstand. De nieuwe cyclocrossbanden komen in verschillende soorten en breedtes op de markt. 

   

We moeten nog wel even geduld hebben, de nieuwe cyclocrossbanden worden in februari 2018 verwacht.
Foto's met dank aan Specialized

Vriendelijke groet, Gert Stappenbelt


Volg ons op Facebook